Emma Vs Simba

Matrassenmerken nemen met de jaren meer en meer toe. Wat het keuzeaanbod alleen maar groter maakt. Dat de perfecte matras op je ligt te wachten, daar is geen twijfel aan mogelijk. Maar hem vinden, kan soms wat moeilijker zijn. Zeker doordat verschillende merken vergelijkbare voordelen aanbieden. Om jou het een stukje gemakkelijker te maken, hebben we een vergelijkingstool ontworpen die voor jou de verschillen tussen de Emma Matras en de Simba Hybrid op een rij zet.

Emma Original Vs Simba Hybrid

Mattress Criteria
Prijs
€ 499,00
€ 499,00
Soort matras
Traagschuim
Hybrid
Duurzaamheid
9,7/10
4,1
Beweginsisolatie
10/10
10/10
Matrashoes
9,7/10
6,6/10
100 nachten proef slapen
10 jaar garantie
Certificaten
Oeko tex
CFC-vrij

Emma Original

Emma Original Matras

Het Emma Original is binnen een mum van tijd een van de meest populaire matrassen geworden van Nederland. Dit model is gemaakt van drie lagen schuim en is een van de favorieten bij vele onafhankelijke tekstbureaus, zoals de consumentbond. Het Emma Matras heeft meerdere prijzen gewonnen en haalde ook bij ons de hoogste score.

emma-crop-lagen
Beste Matras

9.8

Uitstekend

Emma Original Matras review

Bij veel mensen die online voor een matras zoeken, gaat er al snel een belletje rinkelen wanneer ze Emma zien verschijnen. En dat mag ook met de talloze prijzen en onderscheidingen die Emma heeft gekregen. En dit ondanks dat ze nog maar sinds op de markt zijn. Ook in onze eigen test kwam Emma bij vele categorieën er als het beste matras uit.

Het beste matras

Het Emma Original is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding, die daarnaast nog eens zeer goed presteert in onze testen.

 

 • De duurzaamheid van het matras was het beste van de door ons geteste matrassen. Dit betekent dat het Emma Original van uitzonderlijke kwaliteit is en zelfs na jaren van regelmatig gebruik, nog zou moeten aanvoelen zoals op de eerste dag dat je ze kreeg.
 • Een andere categorie waarin het Emma Original zeer goed presteerde was de ondersteuning. Onze testmachines stelden vast dat deze matras een zeer goed ondersteunend vermogen heeft. Je zakt niet te diep in het matrasoppervlak, wat een integrale factor is voor een kwalitatieve nachtrust.
 • Bewegingsisolatie: Verder hebben we ook het matras getest op bewegingsisolatie. Wat eigenlijk nagaat tot in welke maten je jouw partner voelt bewegen op het matras.
  Ook hier presteerde het Emma Original zeer goed. Uit onze testen kunnen we concluderen dat je jouw partner niet voelt bewegen op het matras.
 • Bij onze tests wordt ook gekeken naar hoe gebruiksvriendelijk het matras is en hoe goed deze te onderhouden is. Het Emma Original maakte indruk op ons met haar vrij licht gewicht en de toevoeging van handgrepen. En de matrashoes die gemakkelijk te wassen is op 40°C zonder dat de kwaliteit er erg onder lijdt.
 • Ook werd het matras getest op zijn ergonomie. Waarbij het matras een zeer goede score kreeg. Ondanks het Emma Matras een goede uitlijning had van de ruggengraat, waren er wel andere merken die gemiddeld net iets hoger scoorden dan het Emma Matras. Toch kunnen we het Emma Matras sterk aanraden voor wie zoekt naar een goede ondersteuning en uitlijning van de wervelkolom.

Indrukwekkende allrounder

Alles bij elkaar waren we erg onder de indruk van het Emma Original Matras. Als je opzoek bent naar een kwalitatieve schuimmatras, dat een grote steun en bewegingsisolatie heeft, gemakkelijk te verplaatsen is en ook nog eens super comfortabel ligt, dan is het Emma Original Matras de perfecte match voor jou!

Bekijk het beste matras!

Simba Hybrid

Simba Hybrid Matras

De Simba Hybrid matras combineert schuim met pocketveringen en behoort zo bij een van de meest toonaangevende matrassenmerken. Simba is zo populair dat het wereldwijd veel vijf-sterren beoordelingen kreeg. Al scoorde de Simba Hybrid test helaas niet zo hoog in onze vergelijking als we verwacht hadden.

simba-lagen-lang

8,3

Goed

Simba hybrid matras review

De Simba Hybride matras heeft sinds de eerste keer dat hij op de markt kwam, een flinke groei doormaakt. Dit model combineert drie lagen schuim met een pocketverenlaag en is een goede optie voor mensen die het graag de structuur van een traditionele veermatras willen behouden. De Simba Hybrid heeft bij alle testen die we hebben uitgevoerd respectabele scores gekregen.

Goede keuze

Als je op zoek bent naar een bed-in-a-box matras dat aanvoelt als een traditioneel veermatras, dan raden we jou aan een kijkje te nemen naar de Simba Hybrid matras. Dit matras combineert zowel schuim als pocketveren. In onze tests kreeg het gemiddeld goede scores.

 

 • De Simba Hybrid-matras scoorde zeer goed in de ondersteuningscategorie. Onze test toonde aan dat je jouw lichaam net genoeg inzakt voor de juiste hoeveelheid steun te krijgen op de matras. De ergonomische eigenschappen van dit matras zijn ook erg goed in dit matras. Zo toonde onze test aan dat de matras je wervelkolom goed uitlijnt.
 • In onze duurzaamheidstest hebben we vastgesteld dat de Simba-matras ook vrij goed presteert. Dat zou moeten betekenen dat je lang van de matras moet kunnen genieten, voordat het tekenen van slijtage begint te vertonen.
 • Bewegingsisolatie: Net zoals de Emma matras scoort Simba goed op de beweginsisolatie en kan je gerust zijn dat je jouw partner niet zult voelen bewegen.
 • We vonden ook dat de matras gebruiksvriendelijk was. De Simba Hybrid was een van de lichtste matrassen die we hebben getest, wat betekent dat je de matras gemakkelijk zelf moet kunnen verplaatsen.  De matras had echter geen handvatten, wat het verplaatsen een stuk minder praktisch maakte.
 • Hoewel de Simba-matras in de meeste categorieën goed presteerde, werd de algemene score van De matras naar beneden gesleept door de vrij slechte prestaties van de matrashoes. Nadat we het volgens de wasvoorschriften hadden gewassen, is het aanzienlijk gekrompen. Dit maakt het onderhoudt van de matras een stuk moeilijker. Want iedereen wilt natuurlijk wel een mooi onderhouden en hygiënische matras.

Hybride matras

De Simba Hybride matras is een degelijk matras als je op zoek bent naar een upgrade van je huidige matras, maar geen fan bent van pure schuimrubberen matrassen.  Onze tests toonden aan dat De matras gepaste ondersteunende en ergonomische eigenschappen heeft. Het enige nadeel is dat de matras op hygiënisch vlak moeilijk te onderhouden is. Aangezien het wassen van de hoes ondanks het volgen van het bijschrift aanzienlijk kan krimpen.

Bekijk de Simba Hybrid!

Emma Original Vs Simba Hybrid

De Emma Original en de Simba Hybrid zijn twee van de meest populaire matrassen. Door hun uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding & hun opbouw die iedere soort slaper de perfecte ondersteuning biedt. Toch zijn er enkele duidelijk verschillen tussen beide modellen. Zo is de Emma Original opgebouwd uit 3 lagen hoogwaardig schuim (Airgocell®schuim, traagschuim & HRX schuim) en is de Simba Matras opgedeeld in 3 lagen schuim en één laag pocketvering. Dit betekent dat er een aanzienlijk verschil zal zijn in hoe de matras aanvoelt en hoe deze presteerde.

Om erachter te komen welke matras perfect voor jou is, kan je hieronder een overzicht lezen over elke matras. Of kan je de meer diepgaande matrasrecensies nagaan.