Emma Vs Auping

Matrassenmerken nemen met de jaren meer en meer toe. Wat het keuzeaanbod alleen maar groter maakt. Dat de perfecte matras op je ligt te wachten, daar is geen twijfel aan mogelijk. Maar hem vinden, kan soms wat moeilijker zijn. Zeker doordat verschillende merken vergelijkbare voordelen aanbieden. Om jou het een stukje gemakkelijker te maken, hebben we een vergelijkingstool ontworpen die voor jou de verschillen tussen de Emma Matras en de Auping Vivo op een rij zet.

Emma Original Vs Auping Vivo

Mattress Criteria
Prijs
€ 499,00
€ 1.595,00
Soort matras
Traagschuim matras
Pocketvering
Proefslapen
100 nachten
90 nachten
Garantie
10 jaar
5 jaar
Certificaten
Oeko tex
Recycle label B
Levertijd
+/- 1 week
21 dagen

Emma Original Vs Auping Vivo

De Emma Original en de Auping Vivo zijn binnen Nederland een van de meest geliefde matrassen. Ook in de top 5 scoren ze in de top! Door hun uitmuntende kwaliteitsverhouding & hun opbouw die elke soort slaper de perfecte ondersteuning biedt. Toch zijn er enkele duidelijk verschillen tussen beide modellen. Zo is de Emma Original opgebouwd uit 3 lagen hoogwaardig schuim (Airgocell®schuim, traagschuim & HRX schuim) en bestaat de Auping Vivo voornamelijk uit pocketveringen. Dit betekent dat er een aanzienlijk verschil zal zijn in hoe de matras aanvoelt en hoe deze presteerde. Daarnaast is er een enorm prijsverschil tussen beide. Wil je weten of dit prijsverschil zich ook resulteert in naar zijn prestaties? Scroll dan zeker verder!

Want om erachter te komen welke matras perfect voor jou is, kan je met deze tool verschillende aspecten van de matras met elkaar vergelijken. Zodat jouw matraskeuze mooi gepaard gaat met jouw behoeften.

Emma Original

Emma Original Matras

De Emma Original is binnen een mum van tijd een van de meest populaire matrassen geworden van Nederland. Dit model is gemaakt van drie lagen schuim en is een van de favorieten bij vele onafhankelijke tekstbureaus, zoals de consumentbond. De Emma Matras heeft meerdere prijzen gewonnen en haalde ook bij ons de hoogste score.

emma-crop-lagen

9,8

Uitstekend

Emma Original Matras review

Bij veel mensen die online voor een matras zoeken, gaat er al snel een belletje rinkelen wanneer ze Emma zien verschijnen. En dat mag ook met de talloze prijzen en onderscheidingen die Emma heeft gekregen. En dit ondanks dat ze nog maar sinds op de markt zijn. Ook bij ons kwam Emma bij vele categorieën er als de beste matras uit.

De beste matras

De Emma Original is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Die daarnaast nog eens zeer goed presteert op verschillende gebieden, zoals: duurzaamheid, ondersteuning, bewegingsisolatie, gebruiksvriendelijkheid, etc.

 

 • De duurzaamheid van de matras is iets waar Emma zeer goed op scoort. Dit betekent dat de Emma Original van uitzonderlijke kwaliteit is en zelfs na jaren van regelmatig gebruik, nog zou moeten aanvoelen zoals op de eerste dag dat je ze kreeg. Het is niet voor niets dat Emma zonder aarzelen een 10-jarige garantie aanbied.
 • Een andere categorie waarin de Emma Original zeer goed presteert is de ondersteuning. Met de Emma Original zak je niet te diep in het matrasoppervlak, wat een integrale factor is voor een kwalitatieve nachtrust.
 • Bewegingsisolatie: Verder springt Emma er ver bovenuit wanneer het om bewegingsisolatie gaat. Een goede bewegingsisolatie zorgt er voor dat de bewegingen van jou partner optimaal worden geabsorbeerd.
  Wanneer je dus geen last van je partner wilt hebben tijdens het slapen, is de Emma Original een echte aanrader.
 • Een ander aspect waar we naar kijken is hoe gebruiksvriendelijk de matras is en hoe goed deze te onderhouden is. De Emma Original maakte indruk op ons met haar vrij licht gewicht en de toevoeging van handgrepen. Bovendien is de matrashoes gemakkelijk te wassen op een temperatuur van 40°C zonder dat de kwaliteit er erg onder lijdt.
 • Als laatste puntje gaan we ook inzoomen op de ergonomie van de matras. De Emma Matras verzekerd je van een goede uitlijning van je ruggengraat. Ongeacht het gewicht of het soort slaper je bent.

Indrukwekkende allrounder

Alles bij elkaar zijn we erg onder de indruk van de Emma Original Matras. Als je opzoek bent naar een kwalitatieve schuimmatras, dat een grote steun en bewegingsisolatie heeft, gemakkelijk te verplaatsen is en ook nog eens super comfortabel ligt, dan is de Emma Original Matras de perfecte match voor jou!

Bekijk de beste matras!

Auping Vivo

Auping Vivo Matras

De Auping Vivo Matras is een van de modellen van de matrassenfabrikant Auping. De Vivo Matras bestaat uit 5 verschillende zones, waarmee het tegemoetkomt aan de eisen van verschillende typen slapers. Helaas komt de hoge prijs van de Vivo de prijs-kwaliteitsverhouding niet ten goede.

auping-lagen

8,8

Zeer goed

Auping Vivo Matras Review

De matrassen van Auping bevatten een unieke technologie die zorgt voor een goed comfort,  ventilatie en duurzaamheid. De Auping Vivo is de meest gunstige matras in het assortiment van Auping. De matras bestaat uit verschillende zones, die elk een deel van het lichaam ondersteunen. Deze veelzijdigheid maakt dat de Auping Vivo goede scores heeft weten te behalen.

Goede keuze

Als je op zoekt bent naar een pocketvering matras die comfortabel ligt matras en hoge prijs jou niet wakker houdt, dan is de Auping Vivo een goede keus voor jou.  We moeten wel toegeven dat de hoge prijs niet helemaal overeenstemt met zijn kwaliteitsverhouding. Vele mensen gaan vaak voor een dure matras, omdat ze er vanuit gaan dat dit een hogere kwaliteit gaat garanderen. Dit werkt jammer genoeg niet zo. Het is vooral belangrijk dat je gaat kijken welke matras bij jou persoonlijk past. Om dit te achterhalen, kan je best de volgende puntjes doornemen.

 

 • Naar duurzaamheid toe zien we dat de Auping Vivo vrij lang meegaat. Al biedt Auping wel enkel een garantie van 5 jaar, waardoor kuilvormingen of schade aan de matras zelf niet meer onder de garantie vallen.
 • De Auping Vivo Matras is een goed matras op het vlak van ondersteuning. De verschillende zones van de matras zorgen ervoor dat de Vivo zich goed aanpast aan individuele behoeftes.
 • Wat betreft bewegingsisolatie is de Auping Vivo niet gespecialiseerd in het absorberen van bewegingen. De kans bestaat dat je de bewegingen van jouw partner tijdens het slapen gaat waarnemen. Wanneer je alleen slaapt is deze factor uiteraard minder doorslaggevend.
 • Net als de Emma Matras is de Auping Vivo erg gebruiksvriendelijk. De matras is gemakkelijk te reinigen doordat het tijk afgeritst en gewassen kan worden. Bovendien hoef je de matras net zoals de Emma Matras niet om te keren.
 • Ergonomie: de 5 zones van de Auping Vivo zorgen voor een goede ergonomie en ondersteuning van de wervelkolom.
 • De Auping Vivo heeft een hoge verkoopprijs. Verschillende andere merken bieden een beduidend betere prijs-kwaliteitsverhouding dan de Auping Vivo. Al wordt de matras wel lokaal in Nederland (Deventer) geproduceerd.

Degelijk matras

De Auping Vivo is al met al een degelijk matras als je op zoek bent naar een comfortabele upgrade van je huidige matras. De Auping Vivo beschikt over goede en ondersteunende eigenschappen. De hoge prijs van de Auping Vivo maakt echter wel dat er goedkopere en vaak ook meer kwaliteitsvolle alternatieven zijn. Die evenals de Auping Vivo een hoge mate van comfort en duurzaamheid bieden.

Bekijk de Auping Vivo

Zoals je ziet uit de analytische vergelijking zijn er aanzienlijke verschillen tussen beide matrasmerken. Zowel de Emma Original als de Auping Vivo scoren enorm goed en is het belangrijk om na te gaan waar nu de ideale match ligt.

Ben je nog niet volledig zeker over jouw beslissing? Neem dan zeker een kijkje in de matrasrecensies die je hier onderaan terug kan vinden. Zodat je je nog de matrassen nog van een diepgaandere analyse kan bekijken.