Auping: Vivo Matras

De koninklijke Auping bestaat al sinds 1888 en verkoopt matrassen in het hogere prijssegment. Je kan de Auping matrassen online kopen of aanschaffen in een van de vele verkooppunten in België. De VIVO matras is de beste matras van Auping en bestaat in vele verschillende uitvoeringen: van soft tot extra firm, met latex of met traagschuim, met een Breeze of een Naturel tijk. Het prijsniveau van de Auping matrassen ligt ver boven het gemiddelde, maar de Auping matras wordt wel gratis bezorgd. En het is natuurlijk niet voor niets de beste matras dat ze hebben!

Naar de website

Welk Auping matras is de beste matras?

Auping heeft in totaal vijf matrassen in het assortiment in verschillende uitvoeringen. De matrassen vergelijken is niet zomaar gedaan, omdat de matrassen ook in hardheid kunnen verschillen. Zo ook de Auping matras Vivo. Dit is het absolute topmodel van Auping. Met een dikte van 24 cm en dankzij de 5 zones biedt het matras extra comfort. Deze zones zijn zo opgezet dat ze voor ieder lichaamsdeel comfort bieden. De zones zijn onderverdeeld in: hoofd, schouders, onderrug, heupen en benen. De Auping matras is laag voor laag opgebouwd uit pocketveren, dit zorgt voor de juiste ondersteuning en daarnaast hoef je de matras niet om de zoveel tijd te draaien. De Auping matras heeft daarnaast een comfort laag van latex, naast comfort biedt dit ventilatie en zorgt het ervoor dat de matras lekker zacht ligt. De matrashoes die de matras heeft kan gekozen worden bij aankoop, de Breeze tijk is op 60 graden wasbaar, de Nature tijk niet. Naast matrassen heeft Auping ook beddengoed, bedbodems en accessoires in het assortiment. Net als de matrassen hebben deze producten de Auping kwaliteit.

Wat is de kwaliteit van de matras?

Auping heeft in 1988 de onderscheiding “koninklijk” gekregen. De Auping matrassen hebben een naam van uitstekende kwaliteit. De Vivo is de beste matras uit het Auping assortiment. Echter moet er wel rekening mee worden gehouden dat dit dure matrassen zijn, en kan het toch voor veel mensen gezien worden als te duur voor de kwaliteit.

Wat zijn de voorwaarden van de matras kopen?

De Auping matras kan je binnen 30 dagen retourneren. Een groot nadeel is dat je op de matras niet proefslapen kan: de matras moet in de originele staat, onbeschadigd en onbeslapen zijn. Auping biedt op haar Vivo matrassen wel 5 jaar garantie. Maar als je dit vergelijkt met vele andere matrassenmerken, is 5 jaar garantie wel kort. De Auping matrassen kun je bij de betere beddenwinkels kopen.

Is de Auping matras de best geteste matras?

Auping is een merk met status en daar betaal je ook voor. De prijs is een minpunt: een Auping matras kopen betekent aanzienlijk meer betalen voor dezelfde kwaliteit als een matras met een gemiddelde prijs. Een duur matras is niet altijd een beter matras. Daarnaast gaat een duur matras net zo lang mee als een matras van een gemiddelde prijs. De Auping Vivo matras is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, van zacht tot extra hard en ook verkrijgbaar in langere lengtematen. Een ander minpunt is het missen van proefslapen. Proefslapen is erg belangrijk om erachter te komen of een matras bij je past, en hier heb je de tijd voor nodig (zo’n 4 tot 6 weken). Het missen van proefnachten is één van de meest voorkomende fouten die worden gemaakt bij het kopen van een matras. Tenslotte biedt Auping wel garantie. Echter is dit 5 jaar, wat een aanzienlijk kortere tijd is dan gemiddeld. Let dus goed op de voorwaarden bij het kopen van een matras. In dit artikel leggen wij hier meer over uit.