Emma Matras

Emma is in 2015 in Frankfurt opgericht om het kopen van een matras zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. De Emma matras wordt in 14 Europese landen verkocht. In 6 van deze landen is de Emma matras door onafhankelijke organisaties als beste koop of als beste matras beoordeeld. In België is de Emma matras door Test-Aankoop al meerdere keren als beste matras uit de test gekomen. Emma wil het haar klanten makkelijk maken om beter te slapen. Daarom biedt Emma één soort matras aan, met de allerhoogste kwaliteit en voor een vriendelijke prijs. Het allerbelangrijkste: Emma wil dat je ruim de tijd hebt om de matras uitgebreid uit te testen. Niet snel in de winkel, maar gewoon thuis kan de matras getest worden. Daarom kan een matras online gekocht worden bij Emma, met de mogelijkheid om thuis 100 dagen proef te slapen. Bevalt de matras niet, dan mogen de klanten kosteloos hun matras terugsturen.

Naar de website

Nu extra korting op Emma’s best geteste matras!

Om te vieren dat Emma tot beste matras is getest door Test-Aankoop biedt Emma extra korting voor de lezers van Top5! Krijg nu 31% korting met code:

topmatras31

Producten: naast goede matrassen nog andere producten

De Emma matras is een schuimmatras van 25 cm hoog, dat zich aan je lichaam aanpast. Het bestaat uit 3 lagen: ondersteunend HRX schuim, malvormend traagschuim en tot slot een drukverlagende Airgocell®laag. Emma biedt naast de Emma matras ook een boxspring bed en verschillende andere accessoires, zoals een dekbed, een SmartSleeve (matrasbeschermer), een kussen, een topper en een Babymatras aan. Alle producten mogen 100 dagen getest worden. Als klanten niet tevreden zijn, hebben ze de mogelijkheid om de producten binnen 100 dagen kosteloos terug te sturen. De matrassen en overige producten staan overzichtelijk op de website.

Kwaliteit: Best geteste matras door Test-Aankoop

De test

Emma zegt dat je dankzij de goede kwaliteit en de verschillende eigenschappen het niet voelt als je partner zich omdraait tijdens het slapen. Dit moet natuurlijk getest worden! Blijven de twee flesjes staan als je op het matras springt?
Wat blijkt? De flesjes blijven staan! Dit bewijst dat je het echt niet voelt als iemand zich naast je omdraait.

Unpacking: het Emma Matras uitpakken

Meer en meer matrasmerken beginnen hun matrassen vacuüm te verpakken. Daarbij komen natuurlijk een hele hoop vragen naar boven zoals: “heeft vacuümverpakking invloed op de kwaliteit van het matras?”, “Hoe groot is de verpakking dan?”, ”Hoe pak ik een vacuüm matras uit?”, etc.

Uiteraard verdienen deze vragen ook een goed antwoord. Waarvoor we het Emma Matras even onder de loep hebben genomen.

De Emma matras is een schuimmatras en past zich aan je lichaam aan. De Emma matras is al meerdere keren door Test-Aankoop als beste matras beoordeeld in de matrassen test. In dit artikel lees je meer over hoe matrassen worden getest. Emma scoort bijvoorbeeld erg hoog op stevigheid, veerkracht en levensduur. Dankzij deze test hebben zij op dit moment de beste matras in de matrassenbranche. Deze hoge kwaliteit hebben ze weten te behalen ondanks de zeer scherpe prijs. Daarnaast wordt de matras in Duitsland gemaakt, wat aangeeft dat de kwaliteit altijd gewaarborgd is.

 

Kwaliteit van het Emma Matras

Zo zagen we dat het verpakken van matrassen in een vacuümverpakking geen invloed heeft op de kwaliteit van een matras. De lucht die eruit wordt gehaald is er na een paar uur weer volledig in. En heeft in verder testen geen opmerkelijk verschil met traditioneel verpakte matrassen. In tegendeel, het Emma Matras kwam zelfs uit verschillende categorieën zoals de bewegingsisolatie als het beste matras naar boven.

  

Praktische en gebruiksvriendelijke verpakking
Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om het matras te verplaatsen, door de compacte verpakking en hoef je dus niet met je matras te sleuren tot in de slaapkamer. Eenmaal je hem wilt uitpakken, hoef je enkel de kartonnen doos eraf te halen en de plastiek folie. Die gemakkelijk te verwijderen is met de foliesnijder dat Emma mee heeft verpakt.

En dan gaat het zo van zelf..

Ook is het Emma Matras zelfs na het uitpakken gemakkelijk te verplaatsen. Door de luchtige materie en de handvatten waarvan het matras is voorzien, heb je een goeie grip. Ideaal voor wie niet te veel wilt sleuren en trekken bij het opmaken van zijn/haar bed en voor wie van plan is nog te verhuizen.

Welke kant van het Emma Matras moet bovenop?

Vanwege de uitgesneden zones in het Emma Matras en de antisliplagen onder het matras is het belangrijk dat de goede kant bovenop ligt. Het matras heeft een mooie grijze zijde, deze kant moet onder de ritssluiting liggen. Dan weet je altijd zeker dat de juiste kant boven ligt. Je hoeft het Emma Matras niet om te keren. Maar wees gerust, er komt geen kuilvorming in het matras. Dit komt door de uitstekende materialen en het gebruik van traagschuim. Traagschuim vormt naar je lichaam als je erop ligt, maar vormt terug naar de eigen vorm als er geen gewicht op drukt. Zo kan er geen kuilvorming ontstaan.

Klantvriendelijkheid: 100 nachten proefslapen en gratis bezorging

Emma biedt de optie om 100 dagen te proefslapen; bevalt de matras niet, dan mogen klanten het product gratis terugsturen. Klanten die de Emma matras toch liever eerst in een winkel willen proberen, kunnen terecht bij de winkels van Beter Bed. Op de matrassen zit een garantie van 10 jaar. Tevens heeft Emma ook over het milieu nagedacht: matrassen die toch retour worden gestuurd worden of gerecycled of gereinigd en aan goede doelen gegeven. De Emma matras wordt vacuĂĽm gezogen en in praktische verpakking afgeleverd, zodat de matras elke trap op kan. Bij vragen is Emma’s klantenservice van 08:00 tot 22:00 te bereiken via telefoon, mail en chat.

Certificaten

Wanneer je opzoek bent naar een matras is het verstandig om altijd even na te kijken of deze over het OEKO- Tex logo bezit. Want een matras moet niet alleen comfortabel zijn, maar uiteraard ook veilig. Met het OEKO-TEX mag je op twee oren slapen. Want het Ă–ko-Tex Standaardcertificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen. Zo wordt het textiel getest op wel 100 verschillende onderdelen.Met dit keurmerk weet je dat je matras vrij is van schadelijke stoffen die een risico kunnen vormen voor je gezondheid. Aangezien Emma zelfs over het OEKO-TEX certificicaat (1ste klasse) beschikt, garandeerd dit zelfs voor een babyhuidtje geschikt te zijn.

Wat kost een Emma Matras?

De Emma Matras heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en ligt qua prijs dichtbij de prijs van concurrenten. Maar Emma biedt meer dan alleen het matras! Zo wordt de matras gratis opgestuurd en mocht het toch niet bij je passen wordt het ook weer gratis opgehaald, mag je 100 nachten proefslapen en krijg je 10 jaar garantie. Dat is nog eens service!
Zoals gezegd kan je bij Emma Matras uit heel veel maten kiezen. Maar hieronder geven we een snel overzicht van de standaardmaten en de prijs:

Emma Original   90 x 200 cm –Kost normaal € 499,- Met de Top5 korting: € 344,31
Emma Original 140 x 200 cm –Kost normaal € 749,- Met de Top5 korting: € 516,81
Emma Original 160 x 200 cm –Kost normaal € 849,- Met de Top5 korting: € 585,81
Emma Original 180 x 200 cm –Kost normaal € 949,- Met de Top5 korting: € 654,81

Alle maten en prijzen vind je natuurlijk op de Emma website.

Naar website

Conclusie: de Emma matras kopen is veilige keuze

Door de combinatie van hoge kwaliteit (bevestigd door de Test-Aankoop, beste matras test) en grote klantvriendelijkheid is een Emma matras kopen veilig. Er zijn veel mensen met rugklachten en andere lichamelijke aandoeningen die voor de Emma matras kiezen en Emma wordt door hen als erg comfortabel ervaren. Een klein minpunt is dat de matras maar één hardheid heeft. Deze hardheid wordt over het algemeen als medium ervaren. De Emma Matras is verkozen tot de beste matras! Wil je zelf een matrassentest doen? Hier leggen wij uit waar je het beste naar kan kijken bij het vinden van de beste matras. In dit artikel geven wij ook tips voor het vergelijken van matrassen.

Naar de website

9.8 Uitstekend

Uitstekend