Swiss Sense: Rhythm Time Matras

Swiss Sense staat al 100 jaar garant voor jouw nachtrust en zit prijstechnisch in een wat hoger segment. Swiss Sense biedt zowel matrassen als boxsprings aan en deze kunnen online en in de winkels worden gekocht. De ruim 90 winkels zijn gevestigd in Nederland, Belgie en Duitsland. Ontdek in deze review waarom de Rhythm Time matras op de vijfde plaats belandt in onze vergelijking!

Slaapcomfort en garantie

Slaapcomfort en garantie, dit zijn alvast twee belangrijke dingen om over na te denken bij het kiezen van een nieuwe matras. Goed nieuws eerst: de hogere prijs van een Swiss Sense matras vertaalt zich gelukkig steeds in een aangenaam slaapcomfort. De matras biedt fantastische ondersteuning, aangepast aan jouw lichaamsgewicht door te kiezen tussen de verschillende stevigheden. De pocketvering kern verdeelt je gewicht zeer gelijkmatig en dit is te voelen wanneer je ‘s ochtends uitgerust wakker wordt, zonder rug- of nekpijn.

De grootste teleurstelling aan deze matras is de garantie. Slechts 5 jaar kan je met een gerust hart slapen, en dan vervalt de garantie helaas al. De gouden standaard bij een matras is typisch 10 jaar. Een grote investering als een nieuwe matras zou je toch wel 10 jaar veilig moeten stellen, vinden we. Een groot minpunt dus.

De matras

Matras Rhythm Time heeft een unieke side-to-side pocketvering. Deze biedt gelijkmatige ondersteuning en stabiliteit. De comfortlaag zorgt voor drukverlaging waar jouw lichaam dat nodig heeft, zonder dat het warm of klam aanvoelt. De matras is 26cm dik, dit is voldoende en zelfs royaal voor een matras. Ook de hoes van de matras kan je afritsen en wassen, wat altijd een pluspuntje is voor de hygiëne.  Voor liefhebbers van een pocketvering matras is het dus een topkeuze. Weet je niet of dit iets voor jou is? Dan kan je enkel naar een Swiss Sense verkooppunt gaan en daar kort even neerliggen. Zomaar proefslapen bij je thuis kan niet, zoals duidelijk wordt in volgende alinea.

Leveren en retourneren

De levering én plaatsing is bij Swiss Sense helemaal gratis, en dat is topservice. Op dit proces hebben wij helemaal niets aan te merken. We zijn er van overtuigd dat dit in het overgrote deel van de tijd vlekkeloos verloopt.

Helaas is er van retour heel weinig sprake bij Swiss Sense. Enkel een “omruilgarantie” wordt aangeboden, en ze duurt 90 dagen. Er hangen een hele hoop voorwaarden aan vast, en in geen enkel geval krijg je je geld terug. Enkel een nieuwe kern of matras uit het Swiss Sense gamma krijg je (in ruil voor 60 euro administratiekosten) in de plaats. Dit vinden we heel erg spijtig, en het is een van de redenen waarom de matras slechts op de vijfde plaats beland is.

Een goede keuze?

De matras staat nog steeds in onze nauwkeurig samengestelde top 5, dus een slechte matras is het zeker niet. Hou enkel in de gaten dat als hij iets minder lekker lekker ligt dan verwacht, je hem niet zomaar terug kan sturen. Even proberen bij een retailer is dus alvast een must! Klinkt dit voor jou niet goed genoeg? Kies dan voor een matras die wel vrijblijvend proefslapen aanbiedt, zoals bijvoorbeeld Emma, of vele anderen. Let uiteraard ook op voor de korte garantie periode, als er na vijf jaar iets fout gaat met de matras, een kuil bijvoorbeeld, dan is Swiss Sense niet meer verantwoordelijk en wordt je matras niet vervangen.

 

Naar website