Het kan best een hele zoektocht zijn: welke matras is de beste matras? Een persoonlijke voorkeur speelt natuurlijk altijd een rol. Maar er zijn ook een aantal richtlijnen die voor iedereen handig zijn om de beste matras te kiezen. Met het volgende stappenplan vind ook jij de matras dat bij jou past!

 

1. Matrassen test als basis

Je kan zelf een matrassenwinkel binnenstappen of urenlang op het internet surfen. Of je kan het jezelf ook makkelijk maken en een matrassen test als uitgangspunt nemen. Dan heb je de zekerheid dat je de beste matrassen op een rij hebt en kun je simpelweg de beste matrassen vergelijken. De bekendste matras test is die van Test-Aankoop. Meerdere keren per jaar test Test-Aankoop welke matras de beste matras genoemd mag worden. Zij testen op specifieke kwaliteiten, zoals veerkracht, stevigheid en levensduur.

2. Matrassen vergelijken

Tussen de beste matrassen kunnen alsnog verschillen zijn, bijvoorbeeld in gebruikte materialen (bijvoorbeeld pocketveren, schuim, latex, gel of een combinatie) of in geboden service (bijvoorbeeld verzendkosten, retourkosten, garantie en mogelijkheid tot proefslapen). Ga eerst voor jezelf na wat jij belangrijk vindt. Is de kwaliteit van een matras voor jou het belangrijkst? Of is de prijs voor jou bepalend? Wil je een bepaalde hoogte van de matras? Of is bijvoorbeeld een keurmerk belangrijk? En wil je in een winkel uitproberen of 100 dagen proefslapen? Zet een aantal punten op een rij die voor jou belangrijk zijn.

3. Matras kiezen

Nu je op een rij hebt gezet welke punten voor jou het belangrijkst zijn, kun je de beste matrassen vergelijken en de matras kiezen dat het beste aan je wensenlijstje voldoet. Besef: als je kiest voor 100 dagen proefslapen en die dagen goed in gaten houdt, heb je geen enkel risico. Bevalt de matras dan toch niet goed genoeg, dan kun je het altijd weer retourneren.

4. Top 5

Of je blijft gewoon hier op deze website natuurlijk! We hebben voor jou al volgens veel verschillende criteria een Top 5 samengesteld om te vergelijken en uit te kiezen.