Eén van de belangrijkste factoren voor een goede nachtrust is een goed matras. Momenteel is er een groot aanbod aan matrassen en is het een uitdaging om de beste matras te vinden dat echt bij je past. Om te voorkomen dat je een duur matras koopt waar je spijt van hebt, geven we je 5 punten waar je rekening mee kunt houden bij het zoeken naar de beste matras.

 

Waar moet je op letten om de beste matras te vinden?

Let bij het kiezen van een matras op de volgende punten:

  •   Gewicht en lengte. Een matras moet passen bij je gewicht en lengte. De matras moet goed aansluiten op je lichaam. Wanneer dat gebeurt, krijg je bij elk lichaamsdeel precies de juiste tegendruk. Hierdoor krijg je een optimaal slaapcomfort. Check dus goed voor hoeveel gewicht de matras dat je wilt kopen geschikt is.
  • Transpireren en ventileren. Ben je iemand die snel of veel zweet in bed? Dan is een goede ventilatie natuurlijk van belang. Een schuimmatras met koudschuim ventileert erg goed, omdat koudschuim over een open en onregelmatige celstructuur beschikt. Hierdoor kan de matraskern goed ademen.
  • Seizoenen. Om zo goed mogelijk bij de seizoenen aan te sluiten, zou je kunnen kiezen voor een matras met een combinatie aan traagschuim en koudschuim. Koudschuim geeft verkoeling in de zomer, terwijl traagschuim juist weer zorgt voor een aangename warmte in de winter.
  • Matrashoes. De matrashoes is idealiter ventilerend en afritsbaar. Het voordeel van een afritsbare hoes is dat je deze zonder problemen kunt wassen. Dit is natuurlijk hygiënischer!

Vergelijken?

Op onze website staan de top 5 matrassen uit onze test naast elkaar vergeleken op deze pagina. Neem gerust een kijkje!